ПБС България
Преживявания Близки до Смъртта

Мeри Нийл - Преживяване близко до смъртта

Търсим

Кратко описание

Мeри Нийл е била скептичен човек. След удавяне следва нейното Преживяване близко до смъртта, в което изпитва Любовта на Исус Христос. Изживява преглед на живота, който й помага да разбере всеки един човек, до когото се докоснала, и с това разбиране да има съчувствие към всички хора.

ПБС Видео Разказ

Мeри Нийл - IANDS Конференция ПБС Разказ 2018

Прегледът на живота ми беше нещо, което не съм си и въобразявала. Той беше изцяло за Любовта и нищо общо със съдене.

Всеки път, когато наранявах някой, беше защото го правех от моята болка.

Прошката, поне по начина, по който ние обикновено я използваме, звучи като “Добре, прощавам ти, но ти все още си идиот” или “Прощавам ти, но не искам да те видя отново”. Но това, което разбрах, че когато имаш разбирането за някого, това вече не е въпрос на прошка ами на благодат. Гняв, негодуване, срам, всичко това е заменено от невероятно състрадание, любов и доброта.

Гледам на доброто и лошото по различен начин. Вече никога не определям нещата като добри или лоши, нещата са такива, каквито са, и знам, че красотата идва от всяко събитие.

Когато гледам хората, мога да гледам на днешния ден, който е върхът на този айсберг и да призная, че имат тази предистория, че имат тази огромна скрита част от живота си, която ги е довела до този момент. И мога да призная, че този човек е толкова дълбоко обичан и ценен от Бог, колкото и аз. И така изведнъж това променя нещата, защото мога да започна да изпитвам обич, мога да изпитвам любов, мога да изпитвам уважение, мога да чувствам стойност и така се променя изцяло мое взаимодействие с хората.

Линкове